פרתירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/02/2011 | 11:52 | מאת: מיטל

שלום רב, שמי מיטל, אני בת 34, אמא ל-3 ילדים, הלידה האחרונה היתה לפני כשנה וחצי, לאחר הלידה התחלתי להרגיש כאבים חזקים בעצמות כפות הרגליים בשעות הבוקר כשהייתי קמה, הכאבים היו עוברים לאחר 5 דקות, בנוסף לכך היו נתפסים לי שרירים המון פעמים. פניתי לרופא שלי ועשיתי את כל הבדיקות הנדרשות כולל צפיפות עצם, התוצאות של צפיפות העצם הם בגב -2.5 ובאגן -1.3, כמו כן עשיתי בדיקה של הורמון הפרתירואיד ויצא ערך של 67, כיום אני לוקחת 1100 מ"ג של סידן פוספט + 400 יב"ל ויטמין D בנוסף בדיקה של אנזימי כבד הראתה ש-ALKALINE PHOSPH. הוא בערך של 113 ו- GGT הוא בערך של 53.4. לאחר שפניתי לאנדוקרינולוג נאמר לי שאין לי אוסטאופורוזיס על פי בדיקות הדם ושאני צריכה להמשיך לקחת את הסידן והוויטמין D וזה מה שיעזור לי לתקן את רמת הפרתירואיד. אני רוצה לציין שלא מזמן התחילו לי שוב כאבים בכפות הרגליים בבוקר כשאני קמה, אבל כאבים מסוג אחר כאילו שהרגל הופכת לגוש אבן וקשה לדרוך עליה, כמו כן יש לי כאבים בשוקיים ובברכיים ובגב התחתון. קודם כל רציתי לדעת אם באמת הסידן והוויטמין D אמור לתקן את רמת הפרתירואיד והאם יש חשש לגידול בפרתירואיד ואיך בודקים את זה? תודה רבה, מיטל

שלום רב, גידולים שפירים של הפרתירואיד שכיחים ולא תמיד חייבים לכרות אותם. גידולים אלו גורמים להפרשה מוגברת של הורמון הפרתירואיד וכך יציאת קלציום מהעצמות לדם ולשתן וקליניקה שעלולה לכלול: אוסטאופורוזיס עד שברים פתולוגיים, מחלות קיבה כגון אולקוס, דלקת הלבלב, אבני כליה עד אי ספיקת כליות, שינויים מנטליים, עייפות, צמאון וכאבי עצמות. ברוב המקרים מתגלים רמות גבוהות של קלציום ושל הורמון הפרתירואיד באקראי ובמידה ואין כל קליניקה ניתן לנסות להוריד רמת ההורמון ע"י טיפול בויטמין D. בצעירים אנו נוטים יותר לכיוון הכירורגי. יש להתייעץ על כך עם אנדוקרינולוג שיפנה לבדיקות הדמייה כולל US ומיפוי פרתירואיד. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)