כאבים בגרון באיזור בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/11/2020 | 19:35 | מאת: שירז

שלום, בת 31 בריאה.לפני כשבוע התחילו לי כאבים בגרון באיזור בלוטת התריס )כשנגעתי המקום היה רגיש וכאוב. התחלתי לעשות בדיקות.. בבדיקות דם ראיתי שיש ערכים טיפה גבוהים esr=30 וגם crp=2. אתמול הרגשתי ממש לא טוב ושהכאב התגבר ממש, הלכתי למיון ושם עברתי בדיקות א א ג שלא מצא כלום, ועוד שוב בדיקות דם וראו שהייתה עליה בcrp=4.88. האבחנה הייתה שכנראה יש דלקת ואולי זה בבלוטת התריס ונתנו תרופה נקסין פלוס תרופה לקיבה שהתחלתי היום. כמה שאלות: 1. אם אין אבחנה ברורה, למה אני צריכה לקחת תרופות עם תופעות לוואי כאלו? 2. האם הדלקת יכולה לעבור לבד בלי שאצטרך להעמיס חומרים מיותרים? 3. תפקוד בלוטת התריס ,tsh, בבדיקות דם שהייתה בקהילה הייתה תקינה לחלוטין תודה

22/11/2020 | 10:46 | מאת: שירז

קיבלתי תשובות us צוואר- אונה ימנית ברוחב 1.7 בעומק 1.6 באורך 4.8 ס"מ אינה מורחבת, מספר קשריות היפואקוגניות ללא זרימת דם בתוכם בגודל עד כ 1.4*0.9 אונה שמאלית ברוחב 1.7 סמ בעומק 2.0 סמ, באורך 4.7 סמ אינה מורחבת קשרית היפוקאקוגנית ללא זרימת דם בתוכה בגודל 07*0.5 דירגו את זה בrirads 4. אני בלחץ היסטרי, האם זה ממש מעיד על ממאיר?

שלום רב, לא נשמע מדאיג כלל. ממליץ להגיע ל US איכותי יותר של הצוואר לשקול אם בכלל יש צורך בניקור לביופסיה. ניתן לבצע במרפאתינו בארם ע"י מיטב הרדיולוגים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. בד"כ בדלקת הבלוטה יש הפרעה בתפקוד. ממליץ להגיע לרופא אנדוקרינולוג לבדיקה. כן כפי שציינתי בתשובה הבאה- ל US איכותי. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)