סיום טיפול במרקפטיזול ומעבר לשלב הבא

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/05/2020 | 12:38 | מאת: שון

שלום לך ד"ר יקר. אני מאובחן עם פעילות יתר בבלוטת התריס - מחלת גרייבס. בעוד מספר שבועות אני אמור לסיים פרק זמן של כשנה וחצי בהם הייתי מאוזן עם מרפקטיזול, לכיוון השלב הבא שהוא הפסקת נטילת הכדורים וכך ניתן לראות האם המחלה נמצאת בהפוגה או שיש צורך בקפסולה של יוד רדיואקטיבי. רציתי לשאול. אני יודע שהסיכויים הם 50-50, אבל במקרה שאין הפוגה וצריך יוד רדיוקאטיבי, אני מאוד חושש מזה. רציתי לשמוע ממך האם יש בסיס לחשש, האם יש אלטרנטיבה אחרת כיום, ושאלת השאלות - האם לא ניתן פשוט להמשיך עם נטילת המרקפטיזול? נראה כי זו בעיה קצת סבוכה ואשמח ממך להסבר מאיר עיניים בנושא זה. תודה מראש. שון

שלום רב, סיבוכי היוד הרדיואקטיבי מעטים ובעיקרם- גידול משני לקרינה הרדיואקטיבית. הסיכוי לכך נמוך. הסיכוי עולה ככל שהבלוטה גדולה יותר. כן הסיכון ביוד גבוה יותר בחולים עם בלט עין כתוצאה מהמלחה. האופציה החליפית הינה כריתה מלאה של הבלוטה בגישה צווארית או בגישה אנדוסקופית ללא חתך חיצוני. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)