סרטן פפילארי בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/06/2019 | 12:01 | מאת: אילי

שלום. אני בת 34 בשנת 2006 עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס וגרורות בצד ימין של הצוואר (הגידול התפשט לכלי הדם ובלוטות הלימפה בכל צד ימין אך לא יצא מגבול הצוואר). לאחר הניתוח עברתי טיפול ביוד במינון 150. לאחר הטיפול נותרה רקמה סרטנית ורמות תירוגלובולין בדם. עברתי טיפול חוזר ביוד בשנת 2011 הפעם במינון 175. הרקמה התכווצה מעט אך נשארה. רמות תירוגלובולין מדידות. הוחלט על מעקב . אני לוקחת אלטרוקסין 200 מק"ג ליום. בבדיקות דם היום TSH מתחת ל0.1 תירוגלובולין 4.69 נוגדנים 2.38 יש לציין שרמת התירוגלובלין הכי גבוהה מזה הרבה שנים ועלתה בשנתיים האחרונות מ1.11 ל4.69 אני מעט מודאגת ואשמח להכוונה.

שלום רב, הייתי ממליץ על US איכותי של הצוואר. במידה ותקין- מעקב אנדוקרינולוגי בלבד. ממליץ לבצע ה US במקום איכותי וניתן לבצעו במרפאתינו בארם ע"י מיטב הרופאים בתחום זה (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)