תאים חשודים בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/10/2018 | 14:10 | מאת: בלוטת התריס

ב2015 התקבלה תוצאה של bathesda2 על קשרית קטנה בבלוטת התריס מצד שמאל וגדולה(2.4) מצד ימין. לפני כחודשיים ללא שינוי באונה שמאלית אך באונה ימנית 2 מוקדים סולידיים היפראקוגניים -3/1.8/2.3 ו- 2.2/1.2/1.9הגוש נמדד בתלת מימד ולכן לא ניתן להשוות ל2015 כעת מצד ימין המימצא הוא bathesda 3 עקב זפק עם היפרפלזיה של תאי הרטל. שאלתי היא האם לנתח ללא דיחוי או להמשיך מעקב ובניקור הבא לשלוח לבדיקת afirma שבודקת שפירות. תודה רבה

שלום רב, בטסדה 3 עדיין בד"כ שפיר. האופציה הינה כריתה מול בדיקה גנטית. הבדיקה מהמנה יחסית לשלב זה ובמידה והגוש נמצא שפיר בבדיקה- הסיכוי לממאירות קטן מ 5%. עדין לא אפס אך הניתן רק לעקוב. האופציה השניה הינה כריתת האונה. האונה הנגדית תמשיך לתפקד כרגיל. ניתן החתך קטן או בגישה ללא חתך חיצוני. לשיקולכם. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)