התיעצות לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/02/2018 | 09:54 | מאת: סיון

שלום רב בעלי , בן 36 , עבר כריתה של אונה מאחר והיה גידול בגודל 4.5 ס"מ. בבדיקות קודמות נמצא כי הגידול שפיר אך לאחר הניתוח , בבדיקת הביופסיה נמצא כי הגידול סרטני מסוג פאפילרי. היינו אצל 3 רופאים לקבלת הסבר וחוו"ד לגבי הסרת האונה השנייה. שניים מהם הסבירו את הסיכונים אך בשורה התחתונה הוסבר כי יש גם אופציה לא לבצע ניתוח נוסף ולעקוב. הוסבר לנו גם על הסיכונים בניתוח חוזר מבחינת מיתרי הקול. ועדיין, יש לי מס' שאלות: 1. האם קיימת סכנה של איבוד הקול לחלוטין בניתוח חוזר? אם כן , האם מדובר בסיכוי גדול? 2. במידה ומחליטים להמשיך לעקוב ולא לבצע כעת את הניתוח : אם בבדיקת אולטרסאונד רואים כי האונה השנייה "נקייה" האם עדיין ייתכן שיהיו גרורות במקום אחר בגוף? 3. במידה ויש גרורות של הסרטן הספציפי הזה, לצורך הדוגמה בבלוטת הלימפה, האם גם אז הטיפול הוא ביוד ?(ידוע לי שיש לכרות את הבלוטה באופן מלא לפני הטיפול ביוד רדיואקטיבי, רק רוצה להבין מה המשמעות הטיפולית מבחינת סרטן בלוטת התריס מסוג פאפילארי ששולח גרורות אל מחוץ לבלוטת התריס) תודה מראש סיון

שלום רב. בגידול בגודל זה ובמיוחד בגברים רוב המנתחים ימליצו על כריתת האונה הנגדית כדי לאפשר טיפול ביוד רדיואקטיבי. זו בוודאי הגישה הבטוחה ביותר. חשובים פרמטרים נוספים פתולוגיים וקליניים ןגם הממצא הניתוחי. לגבי מיתרי הקול- אם לא נפגע המיתר בצד שנותח אז הסיכון הינו לצרידות ולא אובדן קול מלא. אם נפגע העצב בניתוח- הייתי ממתין ןנותן לא לחזור לתפקוד לפני הניתוח (בהנחה ולא נערת בניתוח). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)