תת פעילות בלוטת התריס בהריון?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/07/2017 | 07:56 | מאת: עדי

שלום אני בשבוע 19 להריון ברקע תלסמיה מינור ואנמיה. במהלך ההריון החל תהליך המוליטי( ירידה בהמוגלובין ,עליה ברטיקוליציטים , הפטוגלובין נמוך ו- LDH גבוה) כמו כן נמדדו מדדי בלוטת התריס והתקבל TSH בנורמה (2.65 כשהטווח הוא 0.5-4.8) אבל FT4 יצא קצת נמוך ( 12 כשהטווח הוא 10.3-19.7 יש לציין כי רמות הבלוטה נבדקו גם בשבוע 10 להריון ואז FT4 היה 15) כלומר זה במגמת ירידה מה המשמעות? האם מסוכן לעובר? מה עלי לעשות? האם יכול להמשיך לרדת? תודה רבה ובשורות טובות

שלום רב, לא נשמע משמעותי וגם לא בתחום התעסקות הפורום. ממליץ לפנות לרופא מטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)