פענוח בדיקת מיפוי פראתירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/05/2017 | 13:58 | מאת: יסמין

שלום דר, אני עברתי בדיקת מיפוי פראתירואיד ובתשובה רשום שבתמונות פלנריות הודגם מוקד קליטה בעוצמה גבוה,בעל שטיפה דיפרנציאלית ,בקוטר תחתון של אונת תירואיד השמאלית,בחתכי LOW DOSE CT הודגמה קשרית היפודנסית במימדים של כ 2.1*1.3 לאורך כ 2.8 ס"מ מאחורי ומתחת לקוטב תחתון של אונת התירואיד השמאלית תואמת לממצא שהודגם בתמונות הפלנריות. הממצא מאחורי ומתחת לקוטב התחתון של טונת התירואיד השמאלית מתאים לפאראתירואיד אדנומה. מה זה אומר?? האם מדובר בסרטן....

שלום רב, ממש לא סרטן. מדובר בגידול שפיר בד"כ של בלוטת פרתירואיד שאחראית על משק הסידן בדם. כנראה שיש לך רמות סידן גבוהות מהנורמה. במצב זה הטיפול בד"כ, במיוחד בצעירים הינו כריתת הגידול והחזרת המצב לקדמותו. מבוצע על ידי בחתך זעיר ללא תפרים חיצונייים וללא נקז. שחרור באותו יום או למחרת. ממליץ להגיע לשיחה במרפאה (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)