שינויים גונארטרוטיים ממצא צילום ברך- במה מדובר

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/08/2012 | 15:45 | מאת: מיכאל

שינויים גונארטרוטיים ממצא צילום ברך- עד שאקבל תור לאורטופד אבקש לדעת במה מדובר ואיזה פעילות להמנע בינתיים

שלום רב גונארטריטיים – משמעו שינויים שחיקתיים של הברך מציטוטים קודמים- אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq לאנשים הסובלים משחיקת סחוס מדרגות אינה פעילות ספורט מומלצת o יש לשמור על משקל תקין שכן עומס משקל מביא לעומס על המפרקים. o שחייה היא פעילות גופנית מומלצת במיוחד כיוון שהיא אינה יוצרת עומס על המפרקים. העדיפו את הסגנונות חתירה וגב על פני חזה o בעליה וירידה במדרגות מומלץ להיעזר במעקה. בזמן עמידה ממושכת העבירו את משקל הגוף מרגל לרגל לסרוגין o פעולות שניתן לבצע בישיבה העדיפו ישיבה על פני עמידה o מומלץ לנעול נעליים בריאות ולשלב מדרסים תואמים לכף הרגל (נעלי ספורט רחבות ונוחות מעניקות תמיכה טובה יותר לכף הרגל והקרסול ). o מומלץ לשמור על תזונה נכונה ולצרוך מזון המכיל נוגדי חמצון o לפני שמתחילים בפעילות גופנית הכרוכה בלחץ על הברכיים - מומלץ להיוועץ ברופא. פעילות גופנית שלא מבוצעת נכון מאמצת את הגוף ועלולה לגרום לשחיקה מוגברת של המפרקים. בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים