trochanterig bursitis

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/06/2014 | 21:50 | מאת: שוש

לד"ר בנדר שלום! אני בת 57,עם כאבי גב תחתון שמקרינים לאורך הירך בשתי הרגליים והכאבים לפעמים גם בחלק החיצוני של כף הרגל. בבדיקת CT שעשיתי לפני כחודשיים הממצאים הבאים:ספונדילוליסטוזיס ברגה 1-2 בגובה חוליות L-4 -L5 עם לטרוליסטוזיס קל לשמאל באותו גובה.ללא הרס גרמי וללא שברים בשלד שנסרק. אוסטיאופיטים קדמיים רטנים בגופי חוליות L5 ו-S1 בגדלים עד כ-8 מ"מ.L4-L5 מודגם בלט דיסק אחורי ולטראלי דו צדדי עם לחץ בינוני על השק התקאלי ועל שורשי העצבים דו צדדי.L3-L4 מודגם בלט דיסק דיפוזי קל גורם להשטחת השק התקאלי ומשיק לשורש העצב השמאלי. אני לאחר 12 טיפולי פיזיותראפיה שהקלו במעט את הכאבים,נטילת של כדורים כמו:" אתופן, ארקוקסיה ,ונבוקו לא עזרו.הכאבים לאורך הירכיים בלתי נסבלים,בעיקר בשינה בעיות נוספות בכפות הרגליים("גמישות יתר בלפידוס +-.רגישות בהנעת קרן 2 ובלחיצה על TMT ") בביקור לפני כחודש אצל ראומטולוג איבחן trochanterig bursitis והזריק לי לבורסה השמאלית תמיסת lidocain יחד עם diprospan לצערי היתה הקלה לשבוע בלבד,ועתה הכאבים הם גם בעמידה ממושכת לפעמים עם כאבים בישבן,כאבים גם בישיבה.ברור לי שירידה במשקל תעזור ומצד שני כל פעילות גופנית מחמירה את הכאב. אשמח לשמוע חוות דעתך,המלצות על טיפול אחר? אמורה להיות בביקורת אצל הראומטולוג רק בעוד חודש . תודה מראש! שוש

שלום רב אבחנה באורטופדיה והמלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בורסיטיס כוונה לגירוי דלקתי במעטפת שנקראת בורסה, המעטפת מצויה במפרקים גדולים כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים.ודלקת (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) ש צורך בבדיקה אורטופדית להערכה מה הסיבה לבורסיטיס אם קיימת כזו ובהתאם לתת כמו כן את הטיפול , מומלץ לפנות למומחה עמוד שדרה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים