פיענוח MRI - ציסטה ע"ש בייקר

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

03/05/2013 | 16:05 | מאת: אלון

שלום רב, אשמח לקבל את חוות דעתך בנוגע לממצאים שאפרט בהמשך. ארצה לדעת אם יש טיפול מומלץ עבורי, פיזיותרפיה? האם אני יכול לבצע פעילויות גופניות (ריצה, סנובורד). להלן הממצאים: לא נצפה אות חריג משמעותי במוח העצם בשלד המודגם. תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק. ציסטה ע"ש בייקר בגומה הפופליטאלית באורך מקורב כ-5 ס"מ. ללא הדגמת תהליכים בתוכו. ללא הדגמת מרכיב מוצק. לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה עדינה היקפית של הציסטה... מנגנון המיישרים שמור. רצועות צולבות ללא סימני קרע. רצועות קולטרליות שמורות. סחוס פטלופפמורלי רטינקולום וסחוס מפרקי שמורים. מניסקוסים: הצדדי שמור. הפנימי מדגים אות חריג פסי החוצה את הקרן האחורית מחשיד לשילוב של שינוי מוצינוזי וקרע. תודה מראש.

05/05/2013 | 20:29 | מאת: אלון

בנוסף, בימים האחרונים אני מרגיש מעין עיקצוצים, זרם קל בחלק הקידמי של הברך.

שלום רב המלצות לטיפול ניתנות בהתאם להיסטוריה הרפואית, לממצאים הפיסיקליים ועיון בבדיקות ההדמיה והממצאים על פניו אצלך נראה ויכול להיות ומדובר בקרע במניסקוס וצסטה ע"ש בייקר צסטה ע"ש ביקר או צסטה פופליטיאלית הינו ממצא שכיח. הצסטה הינה נוזל תוך מפרקי(נוזל סינוביאלי) המזדקר לאספקט האחורי של הברך(השקע או הפוסה הפופליטיאלית) . ברוב המקרים הצסטה היא אסימפטומטית(אינה גורמת לכאבים). הצסטה יכולה להופיע ברוב המקרים של שחיקה של מפרק הברך(ארטריטיס), אך יכולה היא להיות קשורה לממצאים חריגים בתוך הברך ביניהם פגיעה במניסקוס או בסחוס. הצסטה יכולה לעיתים רחוקות מאוד לדלוף לתוך השרירים הסמוכים, התמונה הקלינית של דליפה זו יכולה להיות כאב פתאומי בצידו האחורי של הברך. באם אין כאבים בברך אזי אין צורך בטיפול, אך אם ישנם כאבים אזי הטיפול הנחוץ בצסטה ע"ש בייקר הינו טיפול בגורם הצסטה באופן כללי קרע במניסקוס יכול לגרום לנעילה של הברך דהיינו היעדר יישור של הברך. בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים