כדורסלן פצוע למעלה משנה.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

27/03/2013 | 08:55 | מאת: מיכאל

שלום רב אני בן 25 ועברתי פציעה בברך לפני כשנה,משהו שחיקתי. שפשוט המשכתי לשחק עליו זה התחיל מעל הברך בקו של ה-4 ראשי ולאט לאט ירד למטה בצד הברך עד שהגיע למצב כרוני. עשיתי MRI ראו רק בצקת מח עצם בLFC למכות שהITB היה ממש ממש ממש ממש מתוח. אחרי םיזיוטרפיה של למעלה מחצי שנה הוחלט לנתח. עשיתי אורטוסקופיה שבה שייפו את הסחוס בLFC בשל פגמים מזעריים וכן בוצע שיחרור של הריטינקולם כדי שלא יהיה שפשוף של הLFC עם הסחוס. אני כבר כ5 חודשים לאחר הניתוח ועדיין אותם כאבים באותם מנחים(כשאני מכופף את הברך קדימה או שבשכיבה אני עושה תנועת פפשיטה.) עשיתי עכשיו שוב MRI ולהלן התשובות: להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות P.D עם דיכוי שומן במישור הסגיטלי, בתהודת T2 עם דיכוי שומן במישור הקורונלי , DESS במישור אקסיאלי , ובסדרת PD בחתכים אלכסוניים מכוונים לרצועת ה-ACL . התוויה קלינית: מעקב אחר ניתוח . ממצאים: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס . הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות . המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים . המנגנון המיישר מודגם תקין . סחוס הפיקה שמור . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכו :ם ללא ממצא חריג משמעותי . עכשיו אני לא יודע כבר מה לעשות,אני רק עושה עיסויים באזור הברך וכבר הכאביםם מתחילים ורק כשאני נח ממש ולא נוגע במקום יומיים אני מרגיש טוב יותר,הכאב לא מורגש רק כאשר אני לא עושה פעילות כלל וכלל כמה ימים ואז אני מרגיש טוב יותר. חשוב להדגיש שבריצה זה פחות כואב למרות שלאחר כמה דקות ריצה אני מתחיל להרגיש. האם זה כנראה שייך יותר לכיוון של הגידים?יש טיפול?? תודה

שלום רב נראה לי לנכון להפנות אותך לרופא המנתח , גם אם זה אומר פניה מספר פעמים, לרופא המנתח המידע הרב ביותר בנוגע לניתוח ויכול הוא להסביר את הליך ההחלמה ,ולהנחות אותך בתהליך לאחר הניתוח המנתח שלך בנוסף מכיר את ממצאי הבדיקה שלך וכך יכול הוא להנחות אותך הלאה בטיפול ולהסביר לך את הבעיה ממה שכתבת ככל הנראה אולי יכול להיות ומדובר אצלך בכאבים פטלופמורליים(CMP)כונדרומלציה פטלה באם כל הבדיקות שוללות דבר אחר, אך אבחנה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה אם מדובר אצלך ב כאבים בין הפיקה לירך הנקראים כאבים פטלופמורליים, הכאבים יכולים להיגרם מסיבות רבות o זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה o מנח ואלגוס של הברך o מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת o סיבוב חיצוני של עצם השוק o מיקום צדדי לטרלי של הגבשושית הטיביאלית (מקום אחיזתו של גיד הפיקה) o מעטפת צדדית הדוקה o כפות רגליים בפרונציה o מנח גבוהה של הפיקה ( פטלה אלטה) o גמישות יתר בין הסיבות השכיחות זה גמישות יתר, ציר לא תקין של הרגל. לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כף רגל כעורה , מנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). מגן ברך לעיתים יכול לעזור בכאבים מסוג זה ,יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת . חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי. מצורף קישור בעברית עם הסבר על הבעיה , קישור שני הינו קישור של תרגילים לברך קישור: http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%9B%D7%90%D7%91_%D7%A4%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99_-_Patellofemoral_pain_syndrome http://www.aafp.org/afp/991101ap/ קישור לתרגילים http://www.summitmedicalgroup.com/library/sports_health/patellofemoral_pain_syndrome_exercises/ הכאבים ממוקמים בעיקר מסביב לפיקה ומוחמרים בעיקר בקימה מישיבה, בירידת מדרגות ופעילויות ספורט טיפולים שמרניים –לא ניתוחיים בדרך כלל הם הטיפולים הניתנים בראשונה, הם כוללים טיפול תרופתי, פיזיותרפיה ולעיתים מגן ברך באם הטיפול השמרני- הלא ניתוחי לא עוזר לעיתים יש צורך בניתוח ארטרוסקופיה של הברך לשיוף אזור הסחוס הפגום בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin בברכה באופן כללי –אני מבצע החלפת מפרק ירך בגישה קדמית וגישה קדמית לטרלית ישירה, בהשכבה על הגב ולא על הצד כפי שנהוג במקומות רבים, השכבה על הגב מאפשר בדיקה של טווחי תנועה, יציבות ובדיקה של אורך הרגליים בצורה מהימנה גישה קידמית לטרלית ישירה בהשכבה על הגב מתאימה לכל משקל שהו הגבלות ירך -לאחר ניתוח --כגון כרית פישוק, כיסא גבוהה, הגבהה לשירותים וכולי אינם נהוגים על ידי אחרי ניתוח להחלפת מפרק ירך באופן רוטיני, ניתן להסתובב גם על הצד אין צורך לשכב על הגב רק מצורף קישור לשם הרחבת הקריאה https://www.facebook.com/photo.php?fbid=462412617165514&set=a.196883970385048.49269.111559095584203&type=1&theater השיקולים הן בהתאם לגיל החולה , המשתלים שמנתח מסוים יש לו ניסיון איתם או מאמין בהם- בזאת שהשיג הוא עם המשתלים את התוצאות הטובות ביותר . חלקים/משטחים נושאי המשקל- ישנם מספר צירופים, הנפוצים ביניהם הם מתכת על מתכת, מתכת על פויליאטילן, קרמי על קרמי, קרמי על פוליאטילן ולאחרונה אף קרמיקה על מתכת לכל חלק נושא משקל יש את היתרונות והחסרונות שלו לדוגמא קרמיקה עמידה אך יכולה להיסדק ולהישבר, מתכת עמידה לאורך זמן אך משחררת ריכוז של מתכות כבדות למחזור הדם( לא מומלץ בנשים בגיל הפוריות לדוגמה). פוליאטילן עמיד אך לעיתים רחוקות יכול ליצור " מחלת פוליאטילן"- שבה חלקיקים מעוררים תגובה של הגוף היכולה להוביל להתרופפות המשתל בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

01/04/2013 | 18:17 | מאת: מיכאל

קודם תודה ענקית על ההתיחסות המאוד רצינית שלך. איפה אתה מקבל? והאם אני אוכל לחזור לשחק?אני יכול לרוץ אבל כל מה שאני עושה מלווה בכאבים שמתעצמים כשאני עושה תנועות די לא נוחות. האמת שצדקת לגבי עצם השוקה כי גם אותה אני מרגיש בתנועות שלי וזה משהו שהרופאים לא מתיחסים אליו. ולגבי הכף רגל היא כעורה ויש לי הליכה שהיא לכיוון חוץ... אגב עשו לי ארטוסקופיה ושייפו לי את הסחוס ועכשיו שעשיתי MRI אחרי הניתוח הכל תקין אבל הכאבים הם אותו דבר כמעט.. האם אחזור לשחק????ופשוט עדיין לא אבחנו את הבעיה?

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים