נפיחות מעל הברך לאחר ריצה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/05/2018 | 12:14 | מאת: דורה

שלום, בת 54, משקל 51 קג', מתרגלת יוגה במשך שנים[כארבע פעמים בשבוע], ומשלבת אימון אירובי וכוח כולל הליכה 4-5 קמ' בשני מכשירי הליכה אירוביים [אליפטיקל לסוגיו]. בשנה וחצי החולפות, נוספה רצה 4 קמ' [כ-30 דק'] ע"ג מכשיר חדר כושר, [שלוש פעמים בשבוע] ואימון עליה במכשיר המדמה מדרגות [5דק', שלושה סבבים] במסגרת אימון סופרסטס. מצב פיזי טוב. מחלות רקע: השימוטו סינדרום, מעשנת תיאור: במהלך אימונים אחרונים, כאבי ברכים חריגים, והחמרה לאחר ריצה בת 8-9 קמ'. בברך שמאל - קושי מלווה כאב - בכיפוף, הליכה ובהעמסה כמו עליה במדרגות. נפיחות מעל הברך. תחושה של בצקת. עור חם מעט באופן יחסי. אודה להנחיות יעילות ואופרטיביות בנוגע למהלכי הבירור הרפואי הנדרשים לאבחנה, ולהמלצות לתשומת לב מיוחדת, עד תחילת הטיפול הרפואי תודה רבה

שלום רב אבחנות באורטופדיה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות הדמיה ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים ניתן להתעדכן במאמר על כאבי ברכיים ושחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג , הטיפול נקבע בהתאם לסימפטומים דהיינו הכאבים והממצאים בבדיקה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים