טיפול בארקוקסיה במקביל להמשך פעילות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

06/03/2018 | 09:19 | מאת: נמרוד

שלום רב, אני עוסק בספורט (3 פעמים בשבוע 10קמ בכל פעם וגם פעם בשבוע שעתיים כדורגל) ובחודשים האחרונים התחלתי לחוש כאבים בברך והפחתתי עומסים ונפח ריצה כך שבריצה עצמה אינני מרגיש יותר כאב (וגם לא בלילה שאחרי הריצה) אבל עליה במדרגות כרוכה בכאב תמידי עד כדי קושי אמיתי בעליית המדרגות. קיבלתי זריקה לברך וזה עזר לי לשבועיים בדיוק...והמצב חזר (הקושי במדרגות) והלכתי לאורתופד אחר שזיהה שיש לי דלקת בורסיטיס של פס אנסרינוס ואמר לי לנוח שבועיים ולקחת ארקוקסיה. היות ובאותו הזמן לקחתי אנטיביוטיקה אחרת, העדפתי שלא להתחיל ארקוקסיה לפני שאסיים אותה אבל נחתי שבועיים. לפני מספר ימים התחלתי את הטיפול בארקוקסיה ואני יודע שזה גם נגד כאבים ולכן לא מרגיש כאב במדרגות וגם חזרתי לרוץ. שאלתי היא האם אני פוגע בעצמי בזה שאני עושה פעילות גופנית תחת הטיפול בארקוקסיה ואולי לא נותן לדלקת לעבור (למרות שנחתי שבועיים אבל לפני הטיפול בארקוקסיה וזה לא ממש עזר לי). תודה. נמרוד

שלום רב כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים.ודלקת (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) יש צורך באבחון האם אין זה כאב מוקרן לדוגמא מהגב או מה הסיבה לדלקת , האם מדובר בציר לא תקין של הרגל או כפות רגליים במנח לא תקין טיפולים דלקת/לבורסיטיס יכולים לנוע בין תרופות, זריקות, רפואה משילמה,, פיזיותרפיה זריקות לדלקות יכולות להיות אורטוקין ו PRP שמטרתן לשפעל תהליכי ריפוי, ניתן לקרוא עוד על הזריקות באת תחת טיפולים משמרים בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים