אפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/02/2011 | 17:09 | מאת: גלי

שלום לך דוקטור.יש לי ילד בן 12 שסובל מאפילפסיה פוקלית ללא טיפול.שנה אחרונה ללא התקפים היה שקט מלבד שפעת שהיתה עם חום ומעיין פירכוס שהרופא משפחה לא ידע אם ליחס זואות למחלת החום.או לאפילפסיה?לפני יומיים,היתעוררות משינה בשעה שלוש לפנות בוקר עם רעידות בגוף ומצאתי אותו יושב בצד רועד ולאחר מכן הקאה.חזר לשינה עמוקה.בבוקר לא זכר כלום האם ניראה לך שזהו התקף? ומה צריך לעשות כי עבר הרבה זמן מההתקף האחרון שהיה,ואם אפשר הסבר מהי אפילפסיה פוקלית כפי שהרופא כתב,תודה לך.גלי.

גלי שלום, "אפילפסיה פוקאלית" הכוונה לאפילפסיה מוקדית, שבה רק חלק של הגוף מעורב, או שיש מוקד ב-EEG. יש סוגים שונים של אפילפסיה פוקאלית (וגם של אפילפסיה כללית), אינני יכולה לדעת מה בדיוק יש לילדך- לא נתת מספיק פרטים. לגבי האירוע שהיה: לא ניתן לשלול שאכן היה פרכוס. צריך לתחקר אותך ואת הילד יותר לעומק. אני מציעה לחזור על EEG, ולחזור לנוירולוג שלכם שיודע מה בדיוק יש לילדך ומה היה באא"ג קודמים. אם יהיה אירוע נוסף- לצלם בוידאו את האירוע (פנים מקרוב, וגוף) ולהראות לנוירולוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים