כאבי ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/11/2010 | 23:43 | מאת: עדי

שלום, בתי, בת ה-16 מתלוננת על כאבי ראש קשים במיוחד בשבועות האחרונים. בהתחלה חשבתי שאולי זה בגלל הלחץ כי היא לומדת הרבה (כיתה י''א) אבל אני יותר חוששת שמדובר במיגרנות. היא אומרת שהכאב בלתי נסבל ושהוא בדרך כלל רק בצד אחד של הראש או בעורף. אני בעצמי סובלת ממיגרנות מגיל 16, לכן אני מאוד חוששת שאלו הן מיגרנות. מה דעתך ? ואם כן, מה ניתן לעשות בגיל הזה ? באזה תרופות אפשר להשתמש ? מודה לך מראש על תשובתך

עדי שלום, התיאור של כאבי ראש חדשים (מספר שבועות), בצד אחד או בעורף ובלתי-נסבלים מצריך בדיקה נוירולוגית והדמיה של הראש (CT או MRI) וכן בדיקת קרקעית העין (אצל רופא עיניים) בהקדם. אם הנ"ל תקינים אז אפשר לשקול שמדובר במיגרנה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים