בעיות שליפה -זכרון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

20/01/2011 | 09:39 | מאת: רון

בני בן ה7 לומד בכיתה א המורה אבחנה אותו כסובל מבעיות שליפה והתנהלות. זה מתבטא בכך שהוא מצביע לענות על שאלה וכשהמורה מאפשרת לו לענות הוא לא עונה כנראה שוכח או מתרגש . זה קורה לעיתים תכופות וגורם לו תסכול. כמו כן קורא טקסט ובו מילים חוזרות וכול פעם שנתקל מחדש במילה הוא קורא אותה כאילו פעם ראשונה. יש לו גם בעיות סדר ואירגון. הופננו לנוירולוג . למה האם זה יכול להיות קשור לעצבים

רון שלום, נוירולוג הוא רופא שעוסק בבעיות הקשורות למוח ולמערכת העצבים. קשיים בבית הספר אכן יכולים להיות קשורים למוח. אמנם חסר לי מידע על ילדך, אבל לפי מה שכתבת, המורה הפנתה אותו לנוירולוג במקום להפנותו לאבחון פסיכו-דידקטי. יתכן והמורה לא מתמצאת בנושא, אבל הדרך הנכונה למצוא מה בדיוק גורם לקשיים של ילדך היא להפנותו לאבחון פסיכו-דידקטי הבודק לקויות למידה שונות (כגון שליפה, ארגון ועוד ועוד) וכן קשיים ריגשיים וקשיי קשב וריכוז, וממליץ איך להמשיך ולטפל בכל בעיה. אבחון כזה מבוצע באופן פרטי, או דרך השירות הפסיכולוגי החינוכי- צריך חברר עם יועצת בית הספר. יתכן שאחת מהמלצות האבחון תהיה לפנות לנוירולוג, ויתכן שלא. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים