ASD

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/01/2011 | 14:31 | מאת: אמא

שלום רב! אני אמא לילד בן 3.9 שאובחן ב ASD לאחרונה. לילד יש בעיות שפה ותקשורת. ישנו איחור משמעותי בדיבור (איחור של כשנה). בגיל 2.5 גילינו אנמיה קשה מאוד שכניראה התפתחה זמן רב לפני ששמנו לב, הילד טופל בברזל כחצי שנה ומצבו התייצב. השאלה היא האם מצב של אנמיה קשה ומתמשכת יכול לגרום לאיחור בהתפתחות הכללית ולגרום לחלק מהסימפטומים של ASD. ברור לי ש ASD זאת לא תוצאה של אנמיה, אך האם זה היה יכול להשפיע על עוצמת הסימפטומים.

שלום רב, אנמיה יכולה לגרום להפרעה ביכולות למידה, זכרון וריכוז, אך לא סביר שתשפיע עד כדי כך על האיחור בשפה והתקשורת (איחור של שנה כפי שציינת). בכל מקרה, אנמיה בד"כ ניתנת לטיפול, ולאחר העלייה בהמוגלובין לרמה תקינה ניתן לראות תוך זמן קצר אם יש שיפור ביכולותיו של בנך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים