נוירופתיה אולנרית מדיאלית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/09/2016 | 22:50 | מאת: לימור

שלום אבקש לדעת האם הנוירופתיה הנ"ל עוברת או כרונית והאם יש טיפול לבעיה זו בנוסף מהי נוירופתיה אוטונומית תודה בת 17

לימור שלום, 1) נוירופטיה של העצבים האולנרי והמדיאלי בדרך כלל נגרמת ע"י לחץ על אותם עצבים כשהם עוברים במקום צר, כגון בתעלה בשורש כף היד. אם הלחץ מופחת (ע"י הפחתת השימוש ביד או ע"י פיסיותרפיה) אז הנוירופטיה יכולה להשתפר ואף לחלוף, אך לעיתים נדרש ניתוח. יש סיבות אחרות שגורמות לנוירופטיה. 2) "נוירופטיה אוטונומית" היא פגיעה בתפקוד האוטונומי של עצב (או מספר עצבים). כלומר, לא בתנועה (=תפקוד מוטורי) ולא בתחושה (=תפקוד סנסורי), אלא בתפקוד הלא-רצוני (הזעה, נשימה, דופק, לחץ דם, שינוי טמפרטורה, הקאות ועוד). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים