רעד קל בידיים של תינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

31/03/2016 | 18:53 | מאת: קרן

שלום רב, בתי בגיל 3.5 חודשים עברה בדיקת נוירולוג עקב רעד בידיים כשהיא עייפה ולפעמים גם כשהיא כועסת מאוד/בוכה. כשמרימים אותה היא מייד נרגעת. מלבד זאת, אין רעד במנוחה/שינה. הנוירולוג ציין שהבדיקה תקינה ושזהו רעד התפתחותי ששמו ג'יטרנס בייבי (או משהו בסגנון, מניחה שעיוותתי את השם).בנוסף ביצענו בדיקת US מוח שתוצאותיה תקינות לחלוטין. חלף חודש, היא בת 4.5 חודשים ועדיין יש את הרעד הזה. רציתי לדעת עד איזה גיל סביר שהרעד הזה יישאר? תודה רבה.

קרן שלום, רעד Jitteriness הוא רעד קל בגפיים בתינוקות קטנים, שנעצר במגע, ולא מעיד על מחלה כלשהי. זו תופעה שכיחה. אם הרעד משמעותי ובתדירות גבוהה, כדאי לשקול לבצע בדיקת דם לרמות סוכר וסידן. אבל אם זה קורה 1-2 פעמים ביום, רק למס' שניות, ונעצר במגע או כשמרימים אותה - נשמע לי שאין מה לדאוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים