שבר בגולגולת לתינוק עקב לידת מלקחיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/12/2010 | 09:21 | מאת: שולה

שלום, חברתי הטובה ילדה השבוע. הלידה התחילה כלידה רגילה שלא התקדמה, עברה ללידת מלקחיים שהסתבכה והסתיימה בניתוח קיסרי דחוף. כעת התינוק בפגיה עם שבר בגולגולת. אשמח לדעת מה המשמעות ומהם הסיכונים/השלכות שעלולות להיות לשבר בגולגולת ואיך תינוקות בדרכ מגיבים לזה. יש לציין שההריון היה תקין ובמהלכו נעשו כל הבדיקות והתינוק היה בריא. הלידה היתה בשבוע 41.תודה.

שולה שלום, מצבו העתידי של התינוק תלוי בנתונים נוספים כגון: האם הייתה מצוקת עובר, ציון אפגר, בדיקות דם המרמזות על פגיעה מערכתית, האם היתה בנוסף לשבר בגולגולת גם מעורבות מוחית כגון דימום או אוטם מוחי, ומצבו של התינוק כעת. כדאי מאד שההורים ידברו עם רופאי הפגיה ויעלו בפניהם את השאלות והחששות. שיהיה בריא ומזל טוב.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים