כוח שרירי נשימה ירוד מאוד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/11/2020 | 11:50 | מאת: אייל

בבירור ארוך של קשיי נשימה אצל ילד בריא ובכושר ללא מחלות, התקבל הרושם של ריאות ודרכי נשימה תקינים לגמרי בבדיקות CT ותפקודי ריאות, אבל כוח שרירים נמוך במיוחד MIP-41 וMEP-37. אוסיף שהקשיים לרוב החמירו בלילות או לאחר תרופות הרגעה, וכמו כן מלווים בצפצופים בשאיפה בלבד. רופא ריאות אומר שיש רושם למחלות עצב-שריר. אשמח לקבל את דעתך בנושא איילת, התרשמותך וגם מה כדאי לעשות ולבדוק, עד שיגיע לייעוץ במרפאת נוירולוג? תודה רבה.

אייל שלום, אם רופא הריאות התרשם שמדובר במחלת עצב-שריר, כדאי להמתין לתור לנוירולוג, ורק אחרי תשאול מעמיק ובדיקה גופנית הנוירולוג יוכל להמליץ על בירור (כגון בדיקות מעבדה, הדמיה, EMG וכו'). כמובן שבלי כל אלה לא אוכל לחוות דעה. אני מציעה שרופא הילדים שלכם יבקש תור לנוירולוג בהקדם. בברכה, ד"ר הלוי

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים