פרכוס ללא חום בילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/10/2020 | 22:29 | מאת: .

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי ללא מחלות או חום פרכס לפתע מתוך שינה במשך כ10 דקות לערך. שמעתי נשימה כבדה,דפיקות לב מואצות ורעד,לאחר מס' שניות התחיל להזיז יותר את רגל ויד ימין שכב עם עיניים פקוחות אך לא הגיב.הזמנו מד'א,חום לא היה ופונה לבית חולים. לאחר הפרכוס היה עדיין אפאתי ועם קצת רעידות ובמיון קיבל תרופות נגד פרכוס עד שהתייצב. בוצע סיטי ראש שיצא תקין ובדיקת ניקור נוזל מעמוד השדרה שגם יצאה תקינה. שוחררנו לאחר שחזר לעצמו עם המלצה לעשות בדיקת MRI ו EEG. נאמר לנו שיש ילדים שחווים התקף אפילפסיה פעם אחת בחיים באופן חד פעמי. רציתי לדעת מהי מטרת הבדיקות שאנו אמורים לעבור והאם יעילות לאחר שעבר את זה ובכלליות מה דעתך על המקרה?ממה נובע? תודה רבה וסליחה על האריכות.

27/10/2020 | 20:05 | מאת: .

בנוסף רציתי בבקשה לשאול לגבי הניקור המותני. אני רואה באזור 5 דקירות,האם זה אומר שבוצעו 5 נסיונות בביצוע הבדיקה? הילד מתלונן על כאב ראש ואני מודאגת אולי הבדיקה פגעה במשהו או לא צלחה בהתחלה? תודה

שלום, האם בנך פירכס 10 דקות בבית, ובנוסף המשיך לפרכס גם בחדר מיון? אם כן, זהו פרכוס ארוך. נכון היה שעשו CT כדי לשלול תהליך שדורש טיפול מיידי, וכן שעשו ניקור מותני כדי לשלול דלקת קרום המוח (אפילו שלא היה לו חום). האם אושפז להשגחה? בדיקות דם תקינות? במקרה של פרכוס מוקדי (יד ורגל בצד אחד, ולא פרכוס כללי) רצוי היה לעשות EEG באשפוז. MRI במקרה של פרכוס ממושך ומוקדי צריך להיות מבוצע בפרוטוקול אפילפסיה, כדי לחפש ממצא קטן שגרם לפרכוס ולא הודגם ב-CT (כגון דימום קטן, אוטם קטן, גידול קטן, או הפרעה מבנית מולדת). אך מאחר ואני לא מכירה את כל פרטי האירוע ואת הרקע הרפואי והמשפחתי של בנך, יהיה לא מקצועי מצדי להביע דעה על המקרה או לתת המלצות. בברכה

לעיתים הניקור המותני לא מצליח בניסיון הראשון והשני מסיבה טכנית, אבל אני באמת לא יודעת להסביר את חמש הנקודות שראית. לגבי כאב הראש: מאד לא סביר שפגעו במשהו, אך לעיתים אחרי הניקור יש דליפה של מעט מנוזל חוט השדרה, ושינוי הלחצים עלול לגרום לכאבי ראש. תנו לו תרופה נגד כאבים, לשתות הרבה ולנוח. אם הראש עדיין כואב אחרי יום-יומיים - פנו לרופא הילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים