לא מדבר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/03/2011 | 19:33 | מאת: אריאלה

שלום רב בני בן שנה ושלושה חודשים לא מדבר כלל. לא אומר אמא אבא הייתה תקופה שהיה קורא לאבא דאד שזה חלף לאחר לידת אחיו התינוק בן החודשיים. גיבריש נשמעת אך לא הרבה תוך כדי משחק, הוא שומע הייטב מבצע הוראות פשוטות של תביא תיקח אפילו אם זה מחדר אחר. עושה ביי, נשיקה באוויר מוחא כפיים, לא עם הראש, אם אינו רוצה משהו,רוקד כששומע מוזיקה. יודע איך עושה כלב חתול נמר אריה לאחרונה למד איך עושה פרה רק לא עושה מו אלא בו. מספר קטן של פעמים הצביע על בקבוק ואמר בוווו כדי שאתן לו. מאמ=אמא קרא מספר קטן של פעמים בעיקר כשהיה חולה,יודע איך לקראו לחתול אבל רק אם אני אומרת לו איך קוראים לו אז הוא עושה קיסססססס. כאשר מקבל מכה או נפצע מגיע מיד למישהו מהמשפחה ומראה שקיבל מכה עם יבבה של בכי קל. אם רואה מישהו בוכה מניח את הראש על אותו אדם כמובן שזה רק בני משפחה ולא זרים. יש לו נטישת חרדה כשאני או בעלי יוצאים מהבית. יודע להצביע על כל חפץ שאגיד לו כולל חיות או משחקים בספרים. מאוד אוהב לשחק בכל סוגי המשחקים במיוחד עם מישהו נוסף. הוא לא נמצא בגן אלא בבית איתי, לא אוהב שאני מקריאה לו ספרים רק לדפדף ולהסביר כל ציור מי ומה. תוך כדי הוא יכול להצביע על חפצים מוכרים בספר ויסתכל עליי כדי שאגיד מי זה או מה זה ואיך עושה. רוב התקשורת שלו היא בהצבעה על חפצים שהוא רוצה והשמעת קול של צעקות שאראה מה הוא רוצה. ההתפתחות שלו תקינה לחלוטין פרט לעניין השפה. השפה המדוברת בבית היא רוסית אבל טלויזהיה רואה בעברית כמו גם לפני חודשיים נולד לו אח. אולי בגלל זה אין התקדמות? מתי עליי לפנות לקלינאית תקשורת? האם זה משהו חריג? במידה ואין עדיין בעיה מתי זה הופך כן לבעיה? האם זה יכול להיות אוטיזם? אשמח לתשובה בהקדם תודה. לציין הילד מאוד חברותי חייכן משחק עם ילדים בני גילו קטנים וגדולים ממנו. יודעת להצביע על עצמו את כל האברים בגוף. שוב תודה

אריאלה שלום, לפי התיאור המפורט שנתת לא נראה שלילד יש אוטיזם, את מציינת הרבה סימנים של תקשורת תקינה ושל הבנת שפה תקינה. יתכן ויש איחור שפתי בגלל שהילד שומע שתי שפות. אם הוא הפסיק להשתמש במילים שכבר ידע- אני ממליצה לפנות להערכה מקיפה ובדיקה בהתפתחות הילד או אצל נוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים