פענוח בדיקת eeg לילד אוטיסט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/07/2020 | 14:47 | מאת: שלי

שלום ערכנו בדיקת eeg לבן שנתיים ותשעה חודשים המאובחן עם אוטיזם התוצאות הן: במהלך השינה נצפו קישורי שינה מרכזיים דוצ נצפו גלים מסוג v-waves k-complex לציין ארטיפקטים מרובים במחצית הראשונה של הבדיקה אשמח לדעת מה הפרעוש בשפת העם :) תודה רבה

שלי שלום, כישורי שינה והגלים שנצפו הם מרכיבים תקינים של שינה, ואין להם משמעות של משהו לא תקין. ה"ארטיפקטים" הם הפרעות טכניות בתרשים האא"ג, שנגרמות בגלל תזוזות של הנבדק או שיבוש חיצוני. הארטיפקטים לכשעצמם לא מעידים על בעיה חשמלית במוח או על אפילפסיה, אבל עלולים למסך או להסתיר פעילות חשמלית לא תקינה. הרופא ששלח אתכם לביצוע האא"ג יחליט אם יש טעם לחזור עליו או שלא. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים