סיכויי טיפול תרופתי ראשוני

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/05/2020 | 09:37 | מאת: כ.

בוקר טוב ושבוע טוב רצינו פרטים עדכניים לגבי השאלות הבאות: 1. מה הסיכוי שתרופה ראשונה תמנע התקפים נוספים? 2. האם באפילפסיה מוקדית מול כללית היעילות של התרופה הראשונה זהה? 3. מה דעתך על דיאטת מודיפיי אטקינס? LIGT? תודה רבה

שלום, כל השאלות ששאלת טובות וחשובות, אבל אין לי תשובות חד משמעיות כי יש חשיבות רבה לסוג האפילפסיה: יש סוגי אפילפסיה מוקדית או כללית רבים ושונים זה מזה, עם ספקטרום רחב של משך ההתקפים וחומרתם, מהלך ההתקפים לאורך החיים, והתגובה לטיפולים ופתיים ולא תרופתיים. החל מאפילפסיה שפירה עם פרכוס קל וחד פעמי שלא מצריך כלל תרופה, וכלה בפרכוסים עקשניים וקשים לאיזון למרות מספר תרופות וטיפולים לא תרופתיים. תשובות רלבנטיות לאפילפסיה הספציפית שיש לך או במשפחתך תוכלו לקבל רק מהנוירולוג שלכם, שמכיר את כל הפרטים לעומק. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים