פענוח אולטרסאונד מוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/04/2020 | 21:39 | מאת: חש

היי הבן שלי בן 7 חודשים כרונולוגי ו4 יחודשים מתוקן...נולד בשבוע 27. ברוך השם עברנו פגיה די רגועה. נשלחנו למעקב בנושא אולטרסאונד מוח... בפעם האחרונה נרשם LSVעדין דוצ אקוגניות פריונטריקולרית דוצ הומלץ מעקב... אשמח להסבר אני די בלחץ מהנושא... באחד הלילות היה נראה לי שחווה פרכוס אבל אני לא זוכר והייתי די מבוהל נסערת ואף ישנונית אז... הריון ivf תרומת זרע אם זה משנה. היה קיצור בצוואר הרחם וירידת מים. בבקשה תאירי את דרכי. תודה רבה

שלום, LSV אלה הם כלי דם בגרעיני הבסיס עם אות לא תקין שהיתן לראותם בסונר מוח. LSV יכולים להיגרם מפגות, מצוקה בלידה, או מזיהום לעובר במהלך ההריון. LSV עדין יכול להיות ללא משמעות קלינית, כלומר ללא השפעה על התפתחות המוח. אך יש חשיבות רבה לממצאים בסונרי המוח הקודמים, למהלך ההריון והלידה, האם היה חשש לזיהום תוך-רחמי, ומה היו סיבוכי הפגות והמהלך בפגיה. אני מוטרדת מכך שציינת ש"נראה לך שחווה פרכוס" אך לא פנית מיד לרופא או לחדר מיון, אז... פרכוס או לא, הכרחי לברר. כדי להאיר את דרכך אני ממליצה שתפני בהקדם לרופא הילדים שלכם, שיכיר את כל הרקע לעומק, ויוכל לבדוק את בנך ולהעריך את התפתחותו. בברכה

19/04/2020 | 15:08 | מאת: חש

איך אני יודעת אם מדובר בפרכוס או שהוא סתם משתולל עם הרגליים והידיים. לצערי מכירה את הנושא כי אני מלמדת ילדים עם אפילפסיה...אבל אצל תינוקות אין לי מושג איך יודעים... לא פניתי כי אולי זה בכלל לא היה פרכוס וסתם השתולל ונלחצתי... אוף...מה אני עושה??

אם יהיו אירועים נוספים - צלמי סירטונים ותראי לרופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים