היקף ראש המשך שאלה ...

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/04/2020 | 15:18 | מאת: חן

היי דר שאלתי אותך על היקף ראש של בני הוא נולד עם היקף 36.5 ולאחר חודש היקף 39 שאלתי אותך אם תקין ענית שיכול להיות בגדר הנורמה ומה טיפת חלב אמרן אז האמת שהטיפת חלב לא אמרה כלום. ממה שאני מבינה וקוראת גם משאלות כאן שזה היקף ראש גדול אם בגיל חודד הוא 39 מין הסתם שההקף ימשיך לעלות ואם יעלה 2 סמ כל חודש עד 3 חודשים זה אומר שיהיה היקף 43 (אולי יותר מקווה שלא) ואז גם אומר שזה לא תקין ? עוד שאלה ..האם לידה בוואקום יכולה להיות קשורה להיקף ראש?

חן שלום, יש טווח של היקפי הראש בכל גיל - ממוצע, מעל הממוצע ומתחת לממוצע. כל עוד היקף הראש נמצא בין אחוזון 2 לאחוזון 98, עולה בקצב קבוע, ותואם לאחוזון היקף הראש של ההורים, אז זו גדילה בטווח התקין. לגבי הקשר לואקום: אם הראש גדול מאד ו"נתקע" ומעכב את התקדמות הלידה, לעיתים צריך להשתמש בואקום. לעיתים הואקום עצמו גורם לתפיחות של הקרקפת ובכך לעלייה זמנית בהיקף הראש, עד שהתפיחות נספגת. אני ממליצה שתמשיכו מעקב שגרתי בטיפת חלב או אצל רופא הילדים, התייעצו איתם לגבי שאלות שמטרידות אתכם, והתמנעו מקריאת מידע מיותר ברשת. חג שמח!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים