תנועות לא נשלטות בילד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/12/2019 | 00:07 | מאת: לילך

שלום רב הילד שלי כבר בן 8. יש לו כבר הרבה זמן מעין טיקים שעוברים מאיזור לאיזור אצלו. לדוגמה היה נושך ומרטיב את השרוול תקופה ארוכה, אחכ עבר להזיז את הכתף למעלה ומטה , הרמת גבות לעיתים קרובות ועכשיו הזזת צד הפה. יש לציין שהוא ילד מאוד רגיש ומתעצבן מאוד מהר, לוקח הכל ללב, . רציתי לשאול האם זה נובע לדעתך מבעייה נוירולוגית? איך אני יכולה לטפל בבעיה שלא תחמיר ? הרופא משפחה כאן לא מתרגש מהתופעה ואומר שהיא תחלוף אך לי זה ממש מפריע. האם זה קשור גם לכך שמשחק הרבה במחשב וזה הופך אותו למתוח או עצבני? אשמח לתשובה ולדרך טיפול . תודה רבה

לילך שלום, טיקים אכן בדרך כלל באים וחולפים, ומתנהגים כמו גל שמתחיל, מחמיר ודועך לאחר מספר שבועות או חודשים. אבל לילדים ומבוגרים עם טיקים יש תופעות או בעיות נוספות, בשכיחות גבוהה מאשר לאוכלוסיה ללא טיקים. כך שיותר שכיח שילד עם טיקים יסבול מחרדה, הפרעות קשב, לקויות למידה, ועוד. צפייה ממושכת במסכים (מעל שעתיים ביום) עלולה להחמיר קשיי למידה, דיכאון, חרדה, והפרעות קשב. אני ממליצה שתקבעו תור למרפאת טיקים או הפרעות תנועה לילדים (יש כאלו בבתי החולים הגדולים לילדים) כדי להעריך את מכלול קשייו וחזקותיו של בנך, ולתת מענה גם לטיקים וגם להיותו רגיש, מתוח ועצבני. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים