הפיכת מילים פתאומית ממש לחוצה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/11/2019 | 11:41 | מאת: שוהם

לדה בת 3 בשבועיים האחרונים התחילה לפעמים "לשכוח" איך הוגים מילים והופכת את האותיות למשל במקום נעמי החברה היא אומרת מוני מוני וממש מתקשה ולא מצליחה להגיד נעמי למרות שבדרך אומרת שוטף נעמי. או בקריאת סיפור במקום להשלים את המילה לשון אומרת שלון שלון...לא מצליחה להגיד לשון למרות שבדכ אומרת רגיל... רואים שהיא מבינה שהיא הוגה לא נכון אבל לא מצליחה לחזור למילה המקורית עד שמזכירים לה. מדאיג? חינני? חלק נורמלי? רק בשבועיים האחרונים זה התחיל וזה לא קורה תמיד אני ממש בפאניקה

שוהם שלום (מקובל להתחיל ב"שלום"). יש ילדים שבגיל 3-4 מתחילים לגמגם כי היכולת שלהם לדבר איטית מהיכולת לחשוב. כלומר, הילד יודע מה ברצונו לומר, אבל חושב יותר מהר ממה שהוא יכול לדבר. את לא מתארת בדיוק גמגום, כך שאני ממליצה שתפנו לרופא הילדים שלכם. בבקשה, בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים