פגיעה ביכולת הקוגניטיבית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/09/2019 | 16:44 | מאת: יהונתן

צהריים טובים שאלתי אותך לפני כחודש על פגיעה קוגניטיבית בעקבות הרדמה בניתוח פשוט ענית שלדעתך הסיכוי הוא אפסי אבל התופעות שאני מרגיש (חוסר חדות, בלבול במילים לפעמים וקושי לעיתים רחוקות בהגייה של מילים קשות) נובע מלחץ וחוסר שינה רציתי לשאול האם הדבר הפיך ? האם שינה והפחתת סטרס תחזיר לי את המצב חקדמותו ? במידה והתקיימה פגיעה בקשרים בין הנוירונים האם שינה, הפחתת לחץ וסטרס יחזירו את המוח למצב הקודם ? תודה מראש

יהונתן שלום, שינה מספקת והפחתת מתח בהחלט יכולות לעזור לתפקוד הקוגנטיבי. אבל, שוב אני מדגישה - אי אפשר לאבחן ולהמליץ רק על סמך מספר שורות הכתובות בפורום אינטרנטי. חשוב שתערב את הוריך ושתפנו לאיש מקצוע. כדאי להתחיל ברופא הילדים או רופא המשפחה שלכם, ולפסיכולוג בנושא הלחץ. ולישון יותר טוב! לילה טוב

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים