תחושה של נימול וחולשה ברגליים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/09/2019 | 21:31 | מאת: קרן

שלום דוקטור , ביתי בת ה 13 לאחרונה מתארת כי כבר קרה לה 3 פעמים שבאמצע פעילות גופנית התחיל לה תחושה של נימול וחולשה בגפיים שבפעם האחרונה רגלייה לא החזיקו אותה והיא התיישבה אני מאוד דואגת מה יכולה להיות הסיבה? מה הבדיקות הרצוייות ? תודה על המענה

קרן שלום, חסרים פרטים רבים - האם הנימול בשתי הרגליים בו זמנית או רק ברגל אחת? באיזה חלק של הרגל? האם יש נימול באזורי גוף אחרים? כאבי ראש, גב או גפיים? שליטה בסוגרים? עצירות? קשיי אכילה, ראייה, שמיעה, נשימה? לחץ פיסי/מכני על הרגליים? תזונה? יש מידע נוסף שחסר לגבי הנימול עצמו, וכן חסר מידע לגבי הרקע הבריאותי של בתך ושל המשפחה. בנוסף הכרחי לבדוק בדיקה נוירולוגית. בשלב ראשון אתם צריכים לפנות לנוירולוג ילדים, ואחרי השאול והבדיקה יוחלט אילו בדיקות צריך לעשות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים