תופעות מוזרות אצל תינוקת בת 1.7

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/08/2019 | 12:33 | מאת: נעמה

שלום, בתי בת שנה ושבעה חודשים כיום. בחודש אפריל איבדה שיווי משקל ונפלה אחורנית ישירות על הראש (כמו חייל דומינו). בחודש יוני היה חום 38.9 למשך יממה, חלף ולאחר יומיים החלו רעידות, עיוותים ומצמוצים. בעקבות כך אושפזה ליום אחד כולל בדיקת נוירולוג (תקינה) ו EEG (תקין). לאחר כשבועיים החלו עצימות עיניים לכשתיים שלוש שניות ותופעה של זריקת הראש אחורנית. בוצע עוד EEG - תקין. אך מאז אני שמה לב לתופעות מוזרות נוספות - חוסר יציבות, לפעמים נופלת, הליכה תוך עצימת עיניים ל5-8 שניות, נפנופי ראש מצד לצד, רעידות בגוף,הרמת גבות ואז תנועה מהירה, בהייה, שפשופי עיניים, פתיחת כף יד עם אצבעות מתוחות, קפיצות של האישונים לדוגמא הצידה וקצת למעלה, פתיחת עיניים גדולות ועוד. הלכנו לניורולוג (שהוא גם מנהל המחלקה להתפתחות הילד) בדיקה נורולוגית, גופנית, מוטורידה, שפה ותקשורת תקינה. האם התופעות שתיארתי הן נורמליות? האם כדאי לגשת לבדיקות נוספות ואם כן אילו?אודה לתשובה

נעמה שלום, תיארת לפחות 15 תופעות שונות (נפילה כמו דומינו, רעידות, עיוותים, מצמוצים, עצימות עיניים, זריקות ראש לאחור, חוסר יציבות, הליכה תוך עצימת עיניים למספר שניות, נפנופי ראש מצד לצד, הרמת גבות ואז תנועה מהירה, בהייה, שפשופי עיניים, פתיחת כף יד עם אצבעות מתוחות, קפיצות של האישונים, פתיחת עיניים גדולות ועוד. חלקן יכולות להיות נורמליות, תלוי בהקשר (למשל, רעד בזמן מתן שתן יכול להיות סתם צמרמורת, ושפשוף עיניים יכול להיות כי מגרד לה...). התמונה לא ברורה לי - את מתארת יותר מדי תסמינים, שאין ביניהם קשר. שתי הערכות של רופאים נוירולוגים (כנראה שונים) ושני EEG היו תקינים. אני מציעה שתצלמי את כל האירועים, ותראי לרופא הילדים שלכם. בברכה

26/08/2019 | 07:08 | מאת: נעמה

תודה רבה. מדובר באותו נוירולוג שאת רוב הסרטונים הראתי לו והוא קבע שזה תנועות סטראוטיפיות שלא כחלק מבעיה התפתחותית . האם המצב שתיארתי מצריך בדיקת MRI לפי דעתך?

כאמור, תיארת 15 מצבים שונים. במסגרת הפורום לא ניתן לתת אבחנה למצב כזה, ולא להמליץ על בירור או טיפול. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים