התעלפות לאחר מכה- ילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/07/2019 | 21:11 | מאת: קרין

שלום, בתי בת 4.5 לעיתים מתעלפת לאחר מכה שהיא מקבלת (בעת משחק או נפילה אקראית). לא קורה לאחר כל מכה כמובן אלא רק במקרים של מכה חזקה יחסית. קרה כבר 5 פעמים בשנתיים האחרונות. ההתעלפות ללא פרכוסים, היא בוכה ואז נראה כי מהכאב היא מתעלפת לכמה שניות. נעשו בדיקות דם ובדיקת eeg בעירנות שיצאו תקינות. מה עוד ניתן לעשות? האם זוהי תופעה מוכרת?

קרין שלום, חסרים הרבה פרטים בתמונה. יתכן שמדובר בסוג של פרכוס אפילפטי, Breath holding spells, הפרעת קצב לבבית, מום לב, או מוטציות בתעלות במוח או בלב. כדי להבין טוב יותר מה קורה לבתך יש צורך בתשאול ובירור מעמיקים יותר. תודה? בבקשה... בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים