עזרה דחופה עם פענוח eeg בשינה ילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/07/2019 | 11:35 | מאת: נטע

הי דר. בני בן 5.5 עבר פרכוס ראשון לפני שבועיים. היינו במיון eeg תקין. עשינו לפני 10 ימים בחסך שינה. נוירוחוג ילדים פרטי אמר שזה תקין. קיבלנו היום פענוח מהקופה ויש הרבה מלל מפחיד ואנחנו במתח. תוכלי לומר דעתך?

09/07/2019 | 11:43 | מאת: נטע

1. במצב עינים עצומות נקלטה פעילות סדירה וסימטרית 7-8 לשנייה. 2. גירוי הבהובי אור 1 ללא שינוי פתולוגי. 3. במשל הבדיקה נצפתה השטחת הרקע וגחי טטא שלב 1 ו 3 של שינה. בשלב הזה נקלטה פעילות של זיז וגח בתדר 2-3 לשניה עפ התחלת המיספרלית שמאלית. יתכן חיפוך פאסה ב T5 ומקרינה להמיספרה ימנית. בהמשך נקלטו גלי V וקישורי שינה, בהתחברו רובם ל K-COMPLEX שלב 3 ולשניות נצפו גם גלי דלתא מפושטים שלב IV. תרשים אלקטרואנצלוגרפי דיגיטלי בחסך שינה בשלב ערנות ועד שלב IV עפ הבהובי אור קצביים. על רקע תקין נצפתה פעילות אפילפטיפורמית מסוג 2-3 S/W Hz פוקלית , המיספרלית שמאלי T5 עם הקרנה לימין.

סליחה?

10/07/2019 | 07:18 | מאת: נטע

זה הפענוח של בני בן 5.5 שכתבתי בהושעה נפרדת. לא מצליחה להעלות כתמונה. תוכלי לומר מה זה אומר?

שלום, לפי האא"ג יש פעילות אפילפטית. עליכם לחזור לרופא שהפנה אתכם לביצוע האא"ג. ב ב ק ש ה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים