בדיקת EEG בחשד לפעילות אפילפטית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/06/2019 | 11:24 | מאת: מאי

שלום רב ד"ר הלוי, אני פונה אליך בנוגע לבני בן ה-9 חודשים שעבר השבוע 2 בדיקות EEG, הן בשינה והן בעירות, בחשד לפעילות אפילפטית בשל תנועות מיו-קלוניות שהופיעו אצלו, ללא מחלת חום. EEG בשינה - קיבלנו תשובה שיש תרשים שינה טבעי ותקין. לגבי הבדיקה בעירנות: בבדיקה אחת נכתב - ניצפו 3 אירועים קצרים של עד כשניה של גלים סמי-אריתמיים פרונטליים צנטראליים בולטים משמאל, חשד להשטחה של הרקע משמאל. בבדיקה שניה - לסירוגין semirythmic theta activity באזור קדמי מימין. אודה מאוד לעזרתך בהבנת הממצאים. יש לנו תור לנוירולוג, אך כיוון שהתור רחוק אשמח בינתיים להבין את הממצאים והאם יש דחיפות בבדיקת רופא. המון תודה מראש וסוף שבוע שקט ונעים

מאי שלום, 1. לא ברור לי מה הכוונה "נצפו 3 אירועים קצרים" - ראיתם במו עיניכם שלוש קפיצות מיוקלוניות, או שהרופא שפיענח את האא"ג ראה שלושה אירועים חשמליים בתרשים עצמו? 2. אפילפסיה מיוקלונית נראית בדרך כלל באא"ג כפעילות חשמלית של זיז ורב-זיז מלווה בגל, ולא כגלים. אבל בהחלט יתכן שהמיוקלוניות של בנך הן ביטוי לפעילות אפילפטית, שלא באה לידי ביטוי באא"ג הנוכחי שעשיתם. יש חשיבות רבה להערכה אצל הנוירולוג לגבי טיב האירועים (האם אכן מדובר במיוקלונוס או בתופעה אחרת), אם יש אירועים אחרים (והאם הם חשודים לפרכוס אפילפטי או למשהו אחר), וכמובן מה ההיסטוריה המיילדותית, הבריאותית והמשפחתית של בנך. רק בהינתן על המידע, אפשר להתיחס לאא"ג. בברכה

29/06/2019 | 13:17 | מאת: מאי

שלום ד"ר הלוי, ראשית, תודה על תשובתך. 1. הכוונה היא שהרופא שפיענח את הבדיקה ראה את האירועים בתרשים עצמו. 2. בהמשך לתגובתך, מה כן מבוטא ב EEG כגלים? להבנתנו כרגע שללו אפילפסיה, ואנחנו בעצם מעוניינים להבין למה יכולים לכוון ממצאי הבדיקה. מבינים שיש צורך גם בבדיקה קלינית. כאמור, אנו ממתינים לבדיקת נוירולוג. בתודה

לא אוכל לענות מעבר למה שעניתי, בהתבסס על המידע שנתת. רק בריאות! בברכה

02/07/2019 | 15:14 | מאת: מאיה

תודה על תגובתך ועזרתך

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים