היקף ראש עולה באחוזונים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/05/2019 | 20:18 | מאת: אמא

שלום, בני בן 4 חודשים נולד עם היקף ראש של 35. בבדיקה בגיל חודש הוא היה 36.6, בחודשיים 38.5, בשלושה חודשים 40.2 ובארבעה חודשים 42.2 (כששבוע וקצת לפני גיל 4 חודשים הוא היה 41.5) אחות טיפת חלב אומרת שהוא עולה באחוזונים וזה סימן לבעיה. היקף הראש שלי הוא 54.4 ושל בעלי 59.7 מבחינת גובה הוא גם עלה באחוזונים (אבל פחות משמעותית-מאחוזון 45 לאחוזון 70 בערך) עשינו אולטרסאונד מוח בגיל חודשיים בגלל cmv מולד ויצא תקין לחלוטין. יש לי שתי שאלות: 1. האם זה נורמלי שהיקף הראש יעלה כך באחוזונים? האם זה בגלל היקף הראש הגדול של בעלי? (או שהוא היה אמור להיוולד כבר עם היקף ראש גדול?) 2. ראיתי בכמה מקומות שעליה בהיקף הראש באחוזונים מהווה אינדיקציה לאוטיזם. האם יש ממה לחשוש?

שלום, 1. היקף הראש של תינוק עולה בממוצע בשלושת החודשים הראשונים לחיים ב-2 ס"מ כל חודש (כלומר 6 ס"מ עד גיל 3 חודשים), בשלושת החודשים הבאים ב-1 ס"מ בחודש, ובמחצית השניה לחיים ב-0.5 ס"מ בחודש. כך שהיקף הראש של בנך בלידה היה באחוזון 50 ועלה 7 ס"מ עד גיל 4 חודשים - הכי נורמלי שיכול להיות. לצערי, עקומות הממוחשבות של טיפת חלב ושל חלק מבתי החולים וקופות החולים הן בעייתיות, ומלחיצות לשווא גם צוות רפואי וגם הורים. 2. אני ממליצה בחום לא ללמוד על אוטיזם מהאינטרנט. בבקשה, בברכה

10/05/2019 | 08:22 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובה המפורטת!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים