תיקים ברגליים אצל ילדה בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/04/2019 | 08:17 | מאת: תיקים ברגליים אצל ילדה בת 8 חודשים

שלום לפני חודשים לבת שלי התחילו סוג של תיקים ברגליים /ברכיים. כאילו עצם יוצאת וחוזרת . היינו במיון עשו emg יצא תקין . בבדיקת דם היה ברזל קצת נמוך אמרו שזה מחוסר ברזל אך עברו חודשיים ואין שיפור לאורטופד לא הפנו אותנו. אני כבר לא יודעת למי לפנות ומה בעצם הבעיה רופאה שלי אומרת שגם היא לא יודעת שולחת אותי למיון בשניידר אני בהתלבטות כי לא יודעת אם יעזרו שם. אשמח לעזרה תודה . לא נותן לי להעלות סרטון אם יש אפשרות אולי אשלח באימייל.

שלום, תנועות ברגליים יכולות להיות טיקים, פרכוס, או הפרעת תנועה אחרת. אבל אם נראה שכאילו העצם יוצאת וחוזרת, נשמע לי שמדובר בבעיה אורטופדית ולא בבעיה נוירולוגית. עלי לציין שלא עושים בדיקת EMG דרך המיון, כך שלא ברור לי איזו בדיקה בתך עברה. אם אפשר, אכן חשוב לצלם סירטונים של האירועים ולהראות לאורטופד או לכל רופא אחר שיידרש. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים