שינוי צבע בכף רגל, בן 20

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/04/2019 | 10:46 | מאת: ישי

שלום, לפני שבעה חודשים שברתי את הזרת בכף רגל (שבר עם תזוזה קלה). לאחר כחודש הלכתי לאורתופד לצילום וביקורת. והוא קבע שהזרת די עקומה, ויישר לי אותה במקום. כמה ימים בודדים לאחר היישור, כל פעם שאני עומד / יושב הרגל נהיית קרה וסגולה, לאחר 5 דקות מתחיל גוון שחרחר על הכף רגל. ובמיוחד באצבעות. ושאני בפעילות (הליכה או ריצה) אחרי רבע שעה בערך הרגל מתחילה להרגיש שורפת, חמה, עיקצוצים, הורידים מתנפחים, ואדומה. בשכיבה הצבע עד לפני שלושה חודשים היה חוזר לצבע תקין, כמו הרגל השנייה. ובשלוש חודשים האחרונים בשכיבה הרגל יותר אדומה מהשנייה ב 25%. עכשיו בנוסף לזה. באופן קבוע אחרי מקלחת הרגל הרבה יותר אדומה מהרגיל. וגם בלילה השינוי צבע של הרגל יותר חזקים. (אם אני קם באמצע הלילה ועומד רק חצי דקה הרגל תהיה אדומה באופן מפחיד) המצב הזה פשוט תקוע כבר חצי שנה. כמעט ואין שיפור בכלל. ואפילו יש ימים שהשינוי צבע יותר אגרסיבים מהרגיל. וזה לאחר שבארבעת החודשים האחרונים אני עושה 15,000 צעדים כל יום. עושה בבית חצי שעה תרגילי פיזותרפיה לרגל, שם את הרגל גבוהה לפחות שעה ביום, ופעמיים ביום קומפרסים. שלושת הרופאים האחרונים שהייתי אצלם (ראומטולוג, כירוג כלי דם, ונוירולוג) אבחנו לי = טראומה למערכת עצבים פריפרית. ושיש לי נזק עצבי מקומי.שגורם לכלי דם שלי לא לעבוד בצורה נכונה. הרואמטולוג אמר לי לבצע EMG ובדיקת QST. והנוירולוגית אמרה שאין צורך בבדיקות האלה. האם כדאי לי לבצע אותם? האם יש טיפול או משהו שאני יכול לעשות שישפר את המצב? והאם זה דבר שיכול לחלוף מעצמו? תודה ענקית. ושבוע טוב

28/04/2019 | 11:02 | מאת: ישי

שכחתי להוסיף במהלך השבר הייתי עם קיבוע חודש וחצי, קיבוע על כל כף הרגל. ובשבועיים הראשונים כמעט ולא דרכתי בכלל עם הרגל. הייתי כל הזמן קופץ על רגל אחת והקיבוע היה בכף הרגל לאורך כל היום. לא הייתי מוציא את הקיבוע בכלל שהנוירולוגית שמעה את זה. היא אמרה לי שכנראה בגלל זה העצב נפגע. בגלל הקיבועים

תשובה בהמשך.

ישי שלום, כנראה שבכל זאת מדובר ב-CRPS (Complex regional pain syndrome). אני ממליצה שתקרא בויקיפדיה המחלה הזאת, ותפנה בהקדם למרפאת כאב לצורך הערכה ע"י רופא מומחה בכאב, כדי לנסות טיפולים תרופתיים או אחרים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים