הפרעות שינה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/04/2019 | 11:00 | מאת: אמא עייפה

שלום ד"ר יש לי תינוק בן 5 חודשים. מאז שנולד התינוק לא יודע לישון.. מתעורר המון גם במהלך היום וגם בלילה וצריך להרדימו שוב ושוב . האם היקיצות האינסופיות האלה של התינוק נובעות ממשהו נוירולוגי ? האם כל הפרעת שינה היא נוירולוגית ? חוץ מזה התפתחות תקינה . אפשר לעשות עם זה משהו ? מתי זה צפוי להשתפר ? מיואשת מאוד :( תודה רבה !

שלום, ברוב המקרים הפרעת שינה בתינוק לא נובעת מבעיה נוירולוגית. תינוק לא ישן טוב בגלל מחזור שינה-עירות לא בשל, "התרגלות" והזדקקות להוריו בלילה, גרד בפי הטבעת בגלל תולעים, תנאי שינה (אור חזק מדי, רעש וכו') ועוד. אתם בוודאי מותשים, אך אל יאוש - כדאי להתייעץ עם רופא הילדים ועם צוות טיפת חלב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים