"חולת" אפילפסיה ללא התקפים חוזרים משנת 2008

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

19/03/2019 | 11:21 | מאת: ס.

היי דר. בשנת 2008 היו לי רק 2 התקפי אפילפסיה שמאז אני מאוזנת לגמרי וללא התקפים חוזרים. במעקב רפואי כל שנה וגם מטופלת בכדורי טגרטול 200 מג, כדור 1 ביום בלבד. רציתי לשאול אם תהיה בעיה לנטול גם ריטלין? תודה רבה

שלום, יש סוגים רבים של אפילפסיה. בחלק מסוגי האפילפסיה צריך ליטול טיפול תרופתי לאורך כל החיים, אך בסוגים אחרים של אפילפסיה אפשר לנסות להפסיק את הטיפול אם חלפו שנתיים ללא פרכוס (כמובן רק בהדרגה ולפי הוראות הנוירולוג). מאחר ואת ממשיכה ליטול טגרטול מעל 10 שנים, יתכן שהנוירולוג שלך איבחן אפילפסיה שנמשכת שנים רבות, ולכן לא הפסיק את הטיפול. סביר שאין מניעה לקחת ריטלין, תוך ידיעה שיש סיכון קל מאד לפרכס שוב. כל החלטה על שינוי תרופתי (נטילת ריטלין או תרופה אחרת, או הפסקת הטגרטול) מחייבת התייעצות עם הנוירולוג. אל תעשי שינויים תרופתיים לפני שתבדקי איתו. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים