בדיקת EEG לא תקינה אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/03/2019 | 10:37 | מאת: מורן

בוקר טוב בני בן שנתיים על הרצף האוטיסטי. תוצאות בדיקת EEG יצאו לא תקינות . נכתב: במעבר מעירנות לנמנום נקלטה פעילות רקע מרכזית אלפא בתדירות 8 הרץ ואמפליטודה של 10-50 מק"ו ,בלתי סדירה , ופעילות פריאטלית טמפוראלית בתדירות תיטא 4-5 הרץ ואמפליטודה עד 100 מיקרו וולט. סימטרית. פעילויות הושטחו או הונמכו בפקיחת עיניים. בשינה נראו גלי V קומפלקסי K וכישורי שינה סימטריים. בנוסף נכתב נראה בשינה זיז קדמי שמאלי נדיר. אשמח מאוד לעזרה בפענוח התוצאות תודה רבה!

מורן שלום, לא נשמע לי שיש ממצא חריג משמעותי באא"ג. השאלה החשובה היא, מדוע שלחו את בנך לבדיקת האא"ג? אם היה חשד לפרכוס, אז חשוב שתחזרו לנוירולוג שלכם עם תוצאות האא"ג לצורך החלטה על המשך בירור. אך אם לא הייתה נסיגה התפתחותית או חשד קליני לפרכוסים, לא בטוח שהיה צורך לבצע את האא"ג. בברכה

26/03/2019 | 15:42 | מאת: מורן

נשלחנו כבדיקה מומלצת לאחר האבחון באוטיזם. לא נצפו פרכוסים חלילה. אז אין מה לדאוג עקב תוצאות הבדיקה?

26/03/2019 | 15:43 | מאת: מורן

אציין שהילד לעיתים מתעורר בלילה בבכי מתוך שינה, כאילו כואב לו משהו או חולם ?האם זה משהו שיחד עם התוצאות מטריד?

הזיז הקדמי עלול לסמן פעילות חשמלית לא תקינה, אך הוא נדיר ויתכן שחסר משמעות. ההקשר בין בנך לבין תוצאות האא"ג צריך להיעשות רק ע"י הרופא שמכיר אותו ושהפנה אתכם לבדיקת האא"ג. כאמור, אוטיזם לכשעצמו לא מחייב ביצוע אא"ג, אך אולי הרופא התרשם מנסיגה שפתית, תקשורתית או קוגניטיבית, או מפרכוסים. בברכה

01/04/2019 | 10:08 | מאת: מורן

תודה רבה לך!!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים