תנועות עיניים לא רצוניות לילד בן 10

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/03/2019 | 12:48 | מאת: יניב

שלום רב ד"ר. הבן שלנו לפני כחודש החל להזיז את עיניו לצדדים ללא כל שליטה, התדירות עלתה בשבוע האחרון. היינו אצל רופאת עיניים שבדקה ואישרה שהראייה תקינה ושהוא סובל מ Unspecified TIC Disorder. אנחנו קצת מודאגים, אשמח לקבל דעתך בנידון. תודה.

יניב שלום, אם אכן תנועות העיניים הן טיק, אז הטיק בפני עצמו בדרך כלל לא מפריע להתנהלות שגרתית ולחיים רגילים. טיקים הם הפרעת תנועה שכיחה מאד בילדים וגם במבוגרים, וברוב המקרים חולפים תוך מספר שבועות עד חודשים ולא מצריכים טיפול. אך לאנשים עם טיקים עלולות להתלוות בעיות נוספות בשכיחות יתר לעומת אנשים ללא טיקים, כגון: הפרעת קשב, לקויות למידה, חרדות ועוד. כך שאם הטיקים ממשיכים או שעולה חשד לבעיה נוספת - כדאי לפנות להערכת נוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים