אפילפסיית ילדות-טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/02/2019 | 11:43 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן 5 אובחן באפילפסיה שפירה של גיל הילדות, מטופל מזה חודש ימים בחצי כדור אוספולוט (100 מ"ג) חצי שעה לפני השינה. מתעורר בלילה לפעמים ומתלונן על נימול בכף יד ימין, האם זו תופעת לוואי של הכדור? אתמול בלילה נרדם ולא לקח את הכדור, האם זה בעייתי? האם היינו צריכה להעירו משינה? תודה

מיכל שלום, 1. נימול יכול להיות תופעת לוואי של אוספולוט, אם כי זו תופעה לא שכיחה. מעניין שזה קורה רק בזמן שינה - אולי הוא שוכב על היד ומפעיל עליה לחץ? אולי הנימול הוא ביטוי של פרכוס בזמן השינה? אם הנימול ממשיך בלילה, או קיים גם במהלך היום, אני ממליצה שתתייעצו עם הנוירולוג שלכם. 2. כשנוטלים תרופה בקביעות, נבנית בדם רמה מסוימת וקבועה. אם מפספסים מנה, רמת התרופה מעט יורדת. לכן, לא כדאי לפספס מנה של תרופה קבועה, במיוחד אם נוטלים את התרופה רק פעם ביום. ארז אם זה קרה חד פעמי - לא נורא. אבל אם זה קורה מדי פעם, אז- כן, להעיר ולא לפספס. בברכה

05/02/2019 | 14:31 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך. רשמת שהנימול אולי יכול להיות פירכוס בזמן שינה. שאלתי היא האם יכול עדיין להיות פירכוס אם הוא לוקח את הכדורים? וכמה זמן עד שמתחיל להשפיע הטיפול התרופתי? תודה שוב.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים