בדיקת EEG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

30/01/2019 | 14:21 | מאת: שרית

שלום רב ד"ר ותודה לך על המענה בפורום. יש לי שאלות לגבי בדיקת EEG - 1. מאיזה גיל מותר לעשות את הבדיקה ? לצורך העניין האם תינוק בן שבועיים יכול ? 2. האם הבדיקה מסוכנת בצורה כלשהי ? (קרינה , חשמל וכו' ?) 3. אמרו לנו שהבדיקה כרוכה באי נוחות קלה. למה בעצם ? 4. תינוק קטן מאוד שצריך לעבור את הבדיקה- האם ישימו דבק על ראשו ? זה לא יכאב לו שיוציאו ? האם בשניידר שמים משהו מיוחד לתינוקות ? סליחה על ריבוי השאלות.. אמא דואגת..

שרית שלום, 1. EEG מותר ואפשר לעשות בכל גיל, גם בגיל שבועיים. 2. הבדיקה אינה מסוכנת, ואין בה קרינה או חשמל. לעיתים בילדים קטנים יש צורך לתת טשטוש/הרדמה כדי למנוע תזוזות שישבשו את תרשים האא"ג, עם סיכון מינימלי. 3. בבדיקת האא"ג מניחים על הראש את החיבורים שירשמו את הפעילות החשמלית המתרחשת במוח של הנבדק. 4. על הראש שמים מעט ג'ל, ולא דבק. זה לא כואב ולא מסוכן. אחרי הבדיקה צריך לחפוף את הראש. אין מה לדאוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים