אפליפסית ילדים?? טיפול??

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/12/2018 | 08:51 | מאת: מיכל

שלום רב, ילד בן 5 עם מקרה אחד של התעוררות באמצע הלילה הפה ננעל לא הצליח לדבר ולפתוח את הפה ונזילת רוק. לאחר בדיקת EMG התשובה פעילות אפילפטית בפריאטלי מימין ובטמפורלי אחורי ובו זמנית ובאוקסיפיטלי באותו הצד ועם קרינה לשמאל וריבוי בשינה. הוצע להתחיל טיפול תרופתי. שאלתי היא האם במקרה כזה שקרה רק פעם אחת חייב להתחיל טיפול? ואם כן איזה טיפול מומלץ למקרה זה? תודה.

27/12/2018 | 08:52 | מאת: מיכל

התכוונתי לאחר בדיקת EEG תודה.

מיכל שלום, חסר לי מידע לגבי האירוע עצמו ולגבי סוג הפעילות האפילפטית, כלומר איך נראים הממצאים הלא תקינים באא"ג. לפי גיל הילד ותיאור הפרכוס, יתכן ומדובר באפילפסיה שפירה של הילדות. אם אכן זה המקרה, אז אחרי פרכוס אחד לא חייבים להתחיל טיפול. אך יתכן שהפעילות האפילפטית באא"ג הייתה רבה ואף החמירה בזמן השינה, ולכן הוצע לכם טיפול תרופתי. במקרה זה, אפשר לטפל בOspolot אך גם תרופות אחרות מתאימות לטיפול. מאחר וחסרים לי פרטים על סוג הפרכוס ועל הממצאים באא"ג, יתכן ומדובר בסוג אחר של אפילפסיה, ואולי לכן הוצע לכם טיפול תרופתי כבר אחרי הפרכוס הראשון. במקרה זה, יש תרופות אחרות שרלבנטיות, ויתכן שיש צורך בבירור נוסף. לסיכום, במסגרת הפורום לא ניתן לאבחן אפילפסיה, לפענח אא"ג, להמליץ על טיפול, ולבחור בתרופה המתאימה. לשם כך אתם צריכים לפנות לנוירולוג שלכם ולשמוע את כל השיקולים בעד או נגד התחלת טיפול, ובעד תרופה כזאת או אחרת. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים