גלגול עיניים למעלה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/12/2018 | 22:50 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב. בני בן 8 חודשים. בימים האחרונים חלה עם חום גבוה שהגיע ל39.5,בספירת דם לימפוציטים 19 ומחשש לחיידק (לא ברור להם אם זה חיידק או וירוס) רשמו אנטיביוטיקה מוקסיפן 250 שמקבל בפעם הראשונה בחייו. לפני מספר ימים,ביום הראשון שהופיע חום גבוה 39.4,זה קרה פעם ראשונה- גלגול עיניים/אישונים כלפי מעלה. הגלגול היה ל2-3 שניות,מעין "בריחה" של האישונים כלפי מעלה,נראה קצת מפחיד,כמו משהו לא רצוני. בפעם הראשונה קרה בזמן שתיית בקבוק,ומיד לאחר מכן שוב למשך שניה בערך. יש לציין כי זה לא קרה מעולם לפני כן. באותו רגע אמרתי לרופא הילדים,שאמר שייתכן שזה כמו התחלה של פרכוס חום,אך לא היה שום פרכוס בהמשך. לאחר כיומיים תופעה זו חזרה על עצמה לא יותר מפעמיים ביום,כל פעם למשך שניה בערך,אך החום כבר היה יחסית נמוך (37.7)-בבדיקה אמרתי זאת לרופא הילדים (רופא אחר כל פעם),שאמר שזה כנראה כתוצאה מהוירוס/חיידק שיש לו כרגע בגוף,למרות שאין חום גבוה,ובכלל לא ייחס לכך חשיבות. העליתי השערה שזה כתוצאה מאנטיביוטיקה,אך הרופא שלל זאת (מה גם שזה התחיל לפני נטילתה). לאחר שאתמול כל היום זה לא קרה,הוא גלגל עיניים פעם אחת אתמול בערב,למשך שניה או שתיים,כשהיה לקראת הירדמות. יש לציין שהגלגול היה ממש בריחה של האישונים כלפי מעלה ולא רק של "מסטוליות" של שינה. היום (כבר לא חולה בכלל ואין חום)-לאורך רוב היום, כמעט כל פעם שהיה על הגב-בשכיבה,בטרמפולינה,או בלול-גלגול העיניים חזר על עצמו לשניה כל פעם. פעם אחת אפילו התארך ל2-3 שניות. כאשר הוא על הבטן זה לא קורה בכלל. זה קורה בעיקר בזמן שאוכל או עייף,אבל לא מצאתי מגמה ברורה שמעידה על הסיבה לכך. זה קרה היום מספר לא מבוטל של פעמים,כך שאם חשבתי שזה יחלוף כשירד החום,זה גם לא חולף וגם התדירות עלתה. יש לציין כי הוא עדיין נוטל מוקסיפן (חלפו 3 ימים,סה"כ צריך לקבל במשך 7 ימים). בעלון רשום שתופעת לוואי נדירה מאוד הינה עוויתות. יש לציין כי יחד עם גלגול העיניים,יש תנועה לא רצונית נוספת,שקורית כאשר הוא מתרגש,צוחק או בוכה-מעין חיוך מתוח מאוד שמלווה בצמצום העיניים ובפרט עין ימין. שתי התופעות הופיעו יחד בימים האחרונים. יש לציין שפרט לזה הכל ממש רגיל,כבר אין חום והוא הבריא. אוכל טוב,חיוני,שמח ופעיל,אך העניין הזה מטריד אותי מאוד. האם יש סיבה אמיתית לדאגה?

שלום, תיארת בפירוט רב את התופעות, אך למרות זאת, בגלל שהאירועים נמשכים רק שניה וחלקם בזמן הירדמות - קשה לי לומר אם מדובר בפרכוס או בתופעה חסרת משמעות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים