התפרצויות חריגות אצל בן 4.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/11/2018 | 04:45 | מאת: בטי

שלום, בני בן 4.5. ילד חכם ונהדר. אבל סובל מהתקפי אלימות קשים ביותר הכוללים נשיכות של אחרים עד זוב דם, אגרופים, בעיטות, יריקות, משיכות בשיער ועוד. למבוגרים וילדים כאחד. בכל שעות היום כ3-4 התפרצויות שכל התפרצות יכולה לקחת שעות עד לרגיעה. הבעיה הגדולה ביותר היא שכלל ההתפרצויות האלימות הללו מתרחשות ללא אף סיבה. אופן בלתי צפוי, פתאומי מאוד. ללא טריגר או תכנון מוקדם. הוא שמח ועליז ופתאום בהבזק של שנייה מתחלף הילד לתוקפן מאוד. כששואלים אותו כשהוא נרגע מדוע הכה עונה בכנות שהילד/מבוגר לא עשה לו כלום אבל הוא כעס. (למרות שהכל היה בסדר והייתי צמודה אליו ושיחקנו יפה הזעם פתאום מגיח וגובה קורבן שעומד מולו באקראי). אין הסבר ל"שד" שנכנס בו ברגעים האלו. נעשה אבחון תקשורת, אין אוטיזם. מה יכול לגרום לילד להתפרצויות זעם פתאומיות ללא טריגר בעוצמות כאלה. הוא פשוט לא שולט על עצמו בהתקפים אלו.

סטי שלום, אינני יודעת לענות על שאלתך, אבל אתם צריכים לפנות לפסיכיאטר מומחה לגיל הרך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים