דלקת קרום המח סיבוכים אפשריים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/11/2018 | 22:04 | מאת: מיכאל

בת משפחתי בת 12 חולה בדלקת קרום המח. הסימפטומים הם חולשה הזיות ורעידות. אך אין לה חום. מאושפזת כבר שבוע. הרופאים אומרים שזה ויראלי. השאלות שלי: האם יש משמעות לכך שאין בכלל חום? האם זה מצביע על סוג מסויים של דלקת? והאם יכול להיות שישארו נזקים נוירולוגיים?

קודם כל נאמר "שלום". בדרך כלל דלקת קרום המוח ויראלית חולפת ללא נזק נוירולוגי, אלא אם מדובר בוירוס שידוע כגורם נזקים (למשל: וירוס ההרפס). אינני יודעת אם יש משמעות לכך שאין לה חום. אולי יש קשר לבעיה של מערכת החיסון להגיב לזיהום הויראלי, אך זו השערה בלבד ואין לי מידע מוכח. תודה?! בבקשה... ושתהיה בריאה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים