הטיית ראש פתאומית כל חודשיים שלושה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/10/2018 | 00:09 | מאת: מעיין

שלום.בתי בת 3 וחודשיים וסובלת מהתקפים חוזרים מגיל חודש.כל חודשיים שלושה במסגרתם הראש נוטה הצידה והכתף מרגישה תפוסה מאוד.היא בהכרה מלאה.מדברת ומתקשרת אבל נהיית חלשה וחיוורת.בזמן ההתקף מתחילה להקיא לעיתים סריה של כמה פעמים ולאחר שינה חזקה של שעה או שעתיים מתעוררת כאאילו לא היה כלום.התקף כזה יכול להימשך כמה שעות ספורות או חצי יום.לא מופיע עם טריגר.יכול להופיע פעמים רבות בבוקר וגם אחר הצהריים.כשהיתה קטנה זה גם היה באמצע הלילה או הערב.בתי עברה בירור מקיף של 9 טיטיגי.אם אראיי מח בירור מטבולי וקרדיאלי.הכול נמצא תקין.כל הבירור היה עד גיל שנה.לאחרונה בגלל שהנתקפים חזרו עברה בדיקת עיניים ובדיקת אולטראסאונד בטן כולל בדיקה נוירולוגית חיצונית.הכול תקין.אנחנו כהורים לא חיים כבר 3 שנים.כל הזמן חוששים מההתקף הבא

מעיין שלום, כתבת באריכות אך הפסקת באמצע המשפט. אם יש המשך לדבריך, אנא המשך. בברכה

17/10/2018 | 00:10 | מאת: מעיין

היום אלה בת 3 וחודשיים.ילדה שמחה ומתוקה מפותחת.ההתקפים חוזרים כל חודשיים שלושה וכל התקף כזה לוקח אותנו אחורה.פעם אחרונה היתה מאוד ישנונית וקיבלה עירוי במיון כי גם התייבשה.אנחנו לא יודעים מה נכון לנו לעשות עכשיו .היא למעשה חסרת אבחנה ומצד שני הציפיה להתקך הבא מדירה שינה מעיננו.האם את יכולה להעריך במה מדובר ובאילו צעדים עלינו לפעול

יתכן שמדובר ב- Benign Paroxysmal Torticollis, אך יהיה זה רשלני מצדי להגיע לאבחנה במסגרת הפורום. אם הייתם אצל נוירולוג ילדים, יתכן שהאבחנה הזאת הועלתה. חשוב שתלכו שוב לנוירולוג הילדים, כי יש אבחנות נוספות אפשריות, וחסר לי מידע רב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים